Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Nederlands publiek omarmt Van God Los

Nederlands publiek omarmt Van God Los

1-5-2003 De psychologische misdaadthriller 'Van God Los' is in de eerste week bezocht door ruim 50.000 mensen. Om aan de vraag te voldoen worden er deze week nog zeven extra kopieën van de film in roulatie gebracht. Dat heeft distributeur RCV donderdag bekendgemaakt.

'We denken dat deze film een lange adem gaat krijgen', stelt een woordvoerder. 'Bij de voorpremières merkten we al dat het verhaal een gigantische mond-op-mond-reclame genereert. Ik liep woensdag op de koninginnemarkt met een Van God los-shirt: ik ben nog nooit zo vaak door mensen aangesproken.'

De productie van Van God Los, die losjes is gebaseerd op de activiteiten van de Bende van Venlo, leidde vorige jaar tot flink wat commotie onder de nabestaanden van slachtoffers. De gemeente Venlo besloot geen medewerking te verlenen aan het maken van opnames in de stad.

In 1997 werden in Limburg achttien jongens veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de tien jaar en levenslang. De verdachten hadden zich volgens het gerechtshof in Roermond schuldig gemaakt aan meer dan 250 geweldsdelicten, waaronder talloze moorden. De groep criminelen kreeg de bijnaam de Bende van Venlo. Het bizarre verhaal inspireerde regisseur Pieter Kuijpers tot het scenario voor de film.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Mads Wittermans en Angela Schijf.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.