compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nederlandse DocuZone-project krijgt navolging

Nederlandse DocuZone-project krijgt navolging

7-9-2004 AMSTERDAM - Het Nederlandse DocuZone-project krijgt een Europees vervolg. In het kader van het project zijn de afgelopen drie jaar documentaires in de Nederlandse filmhuizen vertoond. Half november vindt in zeker negen Europese landen de aftrap van European DocuZone plaats.

Delen op facebook

De documentaires kunnen integraal in een groot aantal Europese theaters worden vertoond omdat ze digitaal per satelliet naar de bioscopen worden doorgestraald, aldus DocuZone maandag. Onder de landen bevinden zich Duitsland, België, Oostenrijk, Slowakije, Spanje en Portugal. Voorlopig nemen tweehonderd theaters deel aan het project.

Op dit moment worden de bioscopen aangepast voor de digitale ontvangst van de films. Het is de eerste keer dat films op zo'n grote schaal digitaal worden geprojecteerd. Per jaar moeten twaalf documentaires voor de Europese DocuZone worden geselecteerd. De Europese DocuZone wordt mede met geld van de EU bekostigd.

Het reguliere Nederlandse DocuZone-project blijft gewoon doorgaan. Elke twee weken vertonen vijftien Nederlandse theaters een nieuwe, veelal Nederlandse documentaire. Momenteel circuleert er de film The Last Victory van John Appel. Volgende week gaat de documentaire Piter van regisseurs Jessica en Frank Gorter draaien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.