compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nederlandse film over terrorisme in de maak

Nederlandse film over terrorisme in de maak

19-7-2004 ROTTERDAM - Filmmakers hebben plannen voor een film over de toenemende onrust in Nederland door het internationale terrorisme. Dat heeft producent Pupkin Film maandag bekendgemaakt.

Delen op facebook

In de film Staatsgevaarlijk! vindt er een terroristische aanslag plaats in de Rotterdamse haven waarbij tientallen doden vallen. Enorme paniek en chaos in het land zijn het gevolg.

De film is het regiedebuut van scenarist Marcel Visbeen. Het scenario is geschreven door Hugo Heinen, die eerder onder meer verantwoordelijk was voor de veelgeprezen series 'Pleidooi', 'De Zomer van '45' en de speelfilm "Offscreen", geïnspireerd op de mislukte gijzeling in de Amsterdamse Rembrandttoren.

De hoofdrollen worden vertolkt door de 21-jarige debutante Sylvia Hoeks, Pierre Bokma en Romijn Conen. De opnames vinden de komende maanden plaats in Rotterdam en Amsterdam. Staatsgevaarlijk! gaat vermoedelijk begin 2005 in première. De film wordt in de loop van 2005 uitgezonden door de NPS.

Het uitgangspunt van Staatsgevaarlijk! is de vraag hoe multicultureel Nederland zou reageren in het geval van een aanslag. De film concentreert zich na de aanslag in Rotterdam op de jonge Marokkaanse jongen Mohammed, die ervan wordt verdacht medeplichtig te zijn aan de aanslag. Zijn Nederlandse vriendin Nicolette blijft echter in zijn onschuld geloven, zelfs als de bewijzen zich tegen Mohammed opstapelen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.