compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Nederlandse première Spielberg-film op Schiphol

Nederlandse première Spielberg-film op Schiphol

2-9-2004 SCHIPHOL - Op 13 september a.s. vindt in de dan net opgeleverde uitbreiding van Schiphol's terminal de Nederlandse première plaats van 'The Terminal', de nieuwste film van Steven Spielberg met in de hoofdrollen Tom Hanks en Catherine Zeta-Jones. De nieuwe uitbreiding van de Schiphol terminal wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot bioscoopzaal.

Delen op facebook

The Terminal vertelt het, op ware feiten gebaseerde, verhaal van Viktor Navorski (Tom Hanks), die vanuit Oost-Europa een bezoek brengt aan New York, maar in wiens vaderland een gewelddadige coup gepleegd wordt terwijl hij op weg is naar Amerika. Vastgelopen op John F. Kennedy International Airport met een ongeldig geworden paspoort krijgt hij geen toestemming om de Verenigde Staten binnen te gaan en moet hij van zijn dagen en nachten in de internationale transithal maar het beste zien te maken totdat de oorlog in zijn land voorbij is.

Tijdens zijn onvrijwillige verblijf op de luchthaven raakt hij in de ban van de complexe wereld in de terminal. Hij maakt vrienden, ontmoet de mooie United Airlines stewardess Amelia Warren (Catherine Zeta-Jones) en komt in conflict met luchthaven official Frank Dixon (Stanley Tucci), die geen raad weet met de gestrande reiziger.

Voor de film is een gigantische terminal nagebouwd in Palmdale, California. Ook werd gefilmd in Terminal 4 op JFK Airport in New York, die sinds 1997 onder supervisie van Schiphol USA wordt beheerd en is verbouwd. Luchtvaartmaatschappij United Airlines werd door de producenten benaderd voor het leveren van knowhow over de luchtvaartwereld en voor rekwisieten en uniformen. Circa 40 United Airlines medewerkers figureren in de film, sommigen in hun eigen uniformen. Daarnaast heeft United Airlines meegewerkt aan de totstandkoming van en de logistiek op de nagebouwde terminal.

The Terminal draait vanaf 16 september a.s. in heel Nederland in de bioscoop.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.