compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nederlandse Rembrandt Awards weer vergeven

Nederlandse Rembrandt Awards weer vergeven

Tien jaar na de laatste uitreiking van de Nederlandse filmprijzen zijn op 12 maart de Rembrandt Awards opnieuw uitgereikt.

In het Amsterdamse Panama werd Zwartboek van Paul Verhoeven verkozen tot beste film. Hoofdrolspeelster Carice van Houten kreeg een Rembrandt Award voor beste actrice.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Een vakjury stelde een lijst samen met genomineerde films en acteurs waaruit het publiek de winnaars kon kiezen. In 1998 waren de enige Nederlandse publieksprijzen voor het laatst uitgereikt.

Naast Zwartboek viel Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest in de prijzen in de categorie 'beste buitenlandse film'. Johnny Depp werd eveneens uitgeroepen tot beste buitenlandse acteur.

Andere winnaars waren Daniël Boissevain voor zijn rol in Wild Romance en Henny Vrienten voor zijn gehele oeuvre (hij maakte o.a. de muziek voor The Discovery Of Heaven en Madelief: Krassen in het Tafelblad.

Woensdag 14 maart zal de uitreiking van de Rembrandt Awards op RTL 5 uitgezonden worden. Hierin zullen eveneens de uitreikingen aan buitenlandse sterren, die eerder plaatsvonden, te zien zijn.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.