Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Nek-aan-nek race in animatieland

Nek-aan-nek race in animatieland

Disney en Dreamworks dingen beide mee naar Oscar

5-11-2004 25 januari worden de nominaties bekend gemaakt voor de Academy Awards. Afgelopen donderdag werd de lijst met meedingende titels bekendgemaakt.

In deze lijst komen in totaal 11 animatiefilms voor, waarvan de twee animatie-rivalen het leeuwendeel hebben geproduceerd met elk drie titels. Dreamworks begeeft zich met name op het 3D-vlak met de kaskrakers Shrek 2 en Shark Tale. Hand in hand met Pixar gooit Disney dit weekend in de VS The Incredibles in de ring, waarover de verwachtingen met betrekking tot de opbrengsten huizenhoog zijn.

Beide studio's brengen ook 2D-films uit. Voor Dreamworks creërde Go Fish de Japanse anime-film Ghost in the shell 2: Innocence. Disney heeft Teacher's Pet en Home on the Range.

Met een dergelijk numeriek overwicht zouden interessante outsiders bijna vergeten worden. Warner Bros doet een gooi met het technisch imposante The Polar Express en "Clifford's Really Big Movie". Paramount Pictures brengt The SpongeBob SquarePants Movie van de ook in Nederland ongekend populaire tekenfilmserie.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.