compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > New Star Con film- en televisiebeurs een succes

New Star Con film- en televisiebeurs een succes

10-5-2004 BERKEL-ENSCHOT - Ruim 1.500 fans van horror-, science fiction en Amerikaanse actieseries hebben zaterdag en zondag de New Star Con in Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) bezocht. Volgens de organisatie is de conferentie de grootste film- en televisiebeurs van Nederland.

Delen op facebook

Tijdens de beurs was een groot aantal acteurs uit films als Star Wars en A Nightmare on Elm Street aanwezig. Voor Robert Englund, kindermoordenaar Freddy Krueger uit de Nightmare on Elmstreet-films, is een optreden op een film- en televisiebeurs bijna dagelijks werk. De horroracteur verdient geld door handtekeningen te zetten en met fans op de foto te gaan.

''Ik vind het erg leuk. Je ontmoet je fans, maakt een praatje, gaat op de foto. Het is gewoon heel gezellig'', aldus Englund. De acteur vraagt voor een handtekening 20 euro. Dat is een normale prijs tijdens de conventie, de goedkoopste handtekening is 5 euro goedkoper.

Ook Murdoch (acteur Dwight Schultz) en Face (acteur Dirk Benedict) uit 'The A-Team' zaten in een van de zalen van hotel De Druiventros in Berkel-Enschot achter een tafel om handtekeningen uit te delen. Het is volgens de organisator vande beurs niet vreemd dat ook acteurs van 'The A-Team' rondlopen tussen de horror- en science fictionkarakters. ''Als het maar cult is. We zullen geen acteurs uit 'Dallas' of 'Dynasty' uitnodigen, maar figuren uit actieseries zijn van harte welkom.''

De bezoekers van de beurs kunnen niet alleen handtekening of een foto van hun favoriete acteur kopen, er is ook een grote zaal vol miniaturen, posters en sleutelhangers van allerlei televisieseries. De oranje miniatuurauto uit 'The Dukes of Hazard' wisselt voor 25 euro van eigenaar.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.