compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > NFF 2024 opent met première Witte flits

NFF 2024 opent met première Witte flits

Nederlands Film Festival

Witte Flits, het speelfilmdebuut van Laura Hermanides, is de openingsfilm van de 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF). De cast met (Gouden Kalf-winnaars) Renée Soutendijk en Raymond Thiry, Sanne den Hartogh en Manoushka Zeegelaar Breeveld, woont de premiere bij op vrijdagavond 20 september in Stadsschouwburg Utrecht.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op dezelfde avond is Witte flits te zien door publiek in de vele filmtheaters door het hele land. De kaartverkoop van de eerste selectie van het programma start op 13 juni.De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na ruim twintig jaar psychisch lijden krijgt een jonge man toestemming voor euthanasie. Zijn ouders steunen hem in de complexe weg naar een waardige dood.

NFF 2024 opent met première Witte flits

NFF 2024 opent met première Witte flitsRegisseur Laura Hermanides: “In 2013 werd ik diep geraakt door het verhaal van twee ouders die hun zoon liefdevol hadden gesteund in zijn strijd om euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. Terwijl ze in hun omgeving stuitten op weerstand en onbegrip, zag ik mensen die het grootst mogelijke offer brachten door de doodswens van hun zoon te accepteren en hem in alle liefde te steunen in zijn complexe weg naar een waardige dood. Ik ben vereerd dat Witte flits als openingsfilm van het Nederlands Film Festival mag bijdragen aan het open gesprek rondom dit thema.”NFF-Algemeen Directeur-bestuurder Silvia van der Heiden: “De film Witte flits draagt op een warme en respectvolle wijze bij aan het complexe debat over euthanasie en psychische zorg in Nederland. Juist tijdens het festival brengen wij mensen bij elkaar om aan de hand van films maatschappelijke problemen en ontwikkelingen te bespreken. Het verheugt ons dan ook om met Witte flits het festival te openen”.


Links:
  1. Filmfestival.nl
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.