compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwe Blikken festival in Gelderland

Nieuwe Blikken festival in Gelderland

7-11-2002 Van 7 tot en met 20 november 2002 zijn in 17 Gelderse filmhuizen vele recente speelfilms, korte films, animatiefilms en documentaires te zien in het kader van het Nieuwe Blikken festival.

Delen op facebook

Het tweede Nieuwe Blikken festival biedt je de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met het filmtalent dat Nederland rijk is.

Met veel grote en kleine deelnemende filmhuizen, van LUX in Nijmegen tot Filmhuis Bergh in 's Heerenberg, ontstaat een uniek podium voor de nieuwe filmmakers. Geen overbodige luxe, want het ontbreekt nogal eens aan vertoningsruimte voor hun films.

Een aantal pas afgestudeerde filmmakers maakt kans op de Nieuwe Blikken Publieksprijs. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 1850,- euro. Op zondagmiddag 17 november zal de prijs worden uitgereikt door regisseuse Paula van der Oest. Aan haar wordt tijdens het festival tevens een retrospectief gewijd want met de première van haar speelfilm Moonlight is zij ondertussen een 'gearriveerd' talent.

Verscheidene jonge filmmakers zullen op verschillende locaties aanwezig zijn om hun films toe te lichten.

Niet alleen het filmtalent staat tijdens het festival in de schijnwerpers. Juist ook voor een deel van het bijzondere filmcircuit dat Nederland rijk is, is Nieuwe Blikken dé gelegenheid om zich gezamenlijk te presenteren.

Het volledige programma is te vinden in de stadsagenda's van vrijwel alle Gelderse plaatsen op deze site.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.