compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwe film 'Goud' met Hensema en Haverkort

Nieuwe film 'Goud' met Hensema en Haverkort

29-1-2018 De opnames voor de nieuwe speelfilm Goud —met Marcel Hensema, Loes Haverkort en turner David Wristers — zijn van start gegaan. Goud gaat over de jonge talentvolle turner Timo en zijn veeleisende invalide vader Ward die die dromen van Olympisch goud.

Loes Haverkorte ® en Marcel Hensema © Arjo Frank | BiosAgenda.nl

Loes Haverkorte ® en Marcel Hensema © Arjo Frank | BiosAgenda.nl

De rol van Timo wordt gespeeld door David Wristers, een 18 jarige turner uit de eredivisie en een voormalig Nederlands Kampioen bij de junioren. Met Goud maakt hij zijn acteerdebuut. Zijn vader Ward wordt gespeeld door Marcel Hensema (Hollands Hoop), en Loes Haverkort (Rendez-Vous, Schneider vs. Bax) vertolkt de rol van Irene. Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Peter Blok (Cloaca, Zwartboek) en Malou Gorter (Borgen).

Rogier Hesp (1985) debuteert met deze lange speelfilm, studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Film Academie met zijn afstudeerfilm UITZICHT. De film werd bekroond met de Nassenstein Startprijs 2008 voor beste fictieproject van de Nederlandse Filmacademie. Voor TomTom regisseerde hij de commercial ‘Robbery’ waarmee hij werd geselecteerd voor de shortlist van de Young Directors Award in Cannes. In 2014 maakte hij de One Night Stand-film KETAMINE (met een hoofdrol voor Jonas Smulders). In 2015 won zijn commercial ‘Buddyhond’ van de KNGF Geleidehonden de Gouden Loeki voor Beste Nederlandse reclame van het jaar.

Goud is een productie van BALDR Film van Frank Hoeve en Katja Draaijer (Broers, Those who feel the Fire Burning), in coproductie met de NTR, en komt tot stand met steun van Nederlands Film Fonds, NPO Fonds, CoBO en Netherlands Film Production Incentive, in het kader van De Oversteek. Distributeur September Film brengt GOUD later dit jaar uit in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.