compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwe Matrix-film in première op festival Cannes

Nieuwe Matrix-film in première op festival Cannes

6-4-2003 Nog een dikke maand en dan is het eindelijk zo ver. De film 'The Matrix Reloaded' zal op 15 mei tijdens het filmfestival van Cannes in première gaan, zo meldt de BBC.

Delen op facebook

Op diezelfde dag gaat The Matrix Reloaded ook in Nederland in première. Hoewel de competitie in Cannes altijd bestaat uit een mix van films in verschillende categorieën (van big budget tot low budget) doet 'sequel' niet mee in de officiële competitie en zal dus niet mee kunnen dingen naar de Gouden Palm.

In 'The Matrix Reloaded' maken acteurs Keanu Reeves, Laurence Fishburn, Hugo Weaving en Carrie-Ann Moss opnieuw hun opwachting. Zij speelden ook al in het eerste deel. Nieuwkomer Jada Pinkett - de vrouw van Will Smith - vertolkt ook één van de hoofdrollen.

De film is de opvolger van de hit The Matrix, die in 1999 uitkwam. 'The Matrix' won vier Oscars en bracht wereldwijd meer dan 460 miljoen dollar op. De nieuwe film is het tweede deel van een trilogie. Het laatste deel - The Matrix Revolutions - gaat naar verwachting eind dit jaar draaien in de bioscopen.

Het filmfestival in Cannes is een toonaangevend evenement in de wereld van film en cinema. Elk jaar wordt tijdens het festival de Gouden Palm uitgereikt. In 2002 werd The Pianist van Roman Polanski bekroond.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.