compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwe plannen voor arthouse complex in Utrecht

Nieuwe plannen voor arthouse complex in Utrecht

13-3-2014 In Utrecht zijn er vele plannen om het aantal bioscoopschermen uit te breiden. Pim Hermeling, directeur van distribiteur Wild Bunch, heeft nu een plan gepresenteerd voor een complex met zeven zalen.

Delen op facebook
Bouwtekening van De Kade door Allard Architecture

Bouwtekening van De Kade door Allard Architecture

Het complex moet de Kade gaan heten en moet naast arthouse-bioscopen ook onderdak geven aan ateliers voor HKU-studenten en het Nederlands Film Festival.

Het Nederlands Film Festival liet onlangs weten dat het overweegt om uit Utrecht te vertrekken vanwege de lage bioscoopcapaciteit. Het Nederlands Film Festival had zijn zinnen gezet op Bieb++: een multifunctioneel gebouw met onder andere een bibliotheek en een bioscoop. Dit plan werd echter niet goed gekeurd door de gemeenteraad.

Filmmaker Jos Stelling is op zijn beurt weer van plan een arthouse te maken van Wolff City, dat zou vertrekken uit het huidige pand en zijn intrek neemt in weer een ander multifunctioneel gebouw op het Jaarbeursterrein.

Pim Hermeling had dit plan al 12 jaar geleden bedacht. Na de annulering van Bieb++ heeft hij zijn oude plannen weer te voorschijn gehaald. Interessant aan zijn plan is dat Hermeling beweert helemaal geen subsidie nodig te hebben voor zijn gebouw.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.