compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuwste film Wes Anderson opent Imagine 2018

Nieuwste film Wes Anderson opent Imagine 2018

23-3-2018 Het festival voor horror-, sci-fi- en fantasyfans Imagine Film Festival opent met Isle of Dogs, de nieuwste film van Wes Anderson. De film beleefde vorige maand zijn wereldpremière als openingsfilm van het filmfestival van Berlijn.

Nieuwste film Wes Anderson opent Imagine 2018

Nieuwste film Wes Anderson opent Imagine 2018

Isle of Dogs is na The Fantastic Mr. Fox (NL) de tweede animatiefilm van Wes Anderson. De film vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Naast de spitsvondige humor die we van Wes Anderson kennen, laat de regisseur zich nu ook van zijn maatschappijkritische kant zien. Voor de film strikte Anderson een sterrenensemble voor de stemmen, met onder andere Bill Murray, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Edward Norton, Greta Gerwig, Jeff Goldblum en Yoko Ono.

Isle of Dogs wordt door Twentieth Century Fox (via Warner Bros. Pictures) op 10 mei in de bioscoop uitgebracht. Tijdens het Imagine Film Festival is de film te zien op de openingsavond voor genodigden, maar is ook door het reguliere publiek te bewonderen op zaterdag 14 april (20:20 uur) en op donderdag 19 april (17:15 uur).

De rest van het blokkenschema kun je bekijken op de website. Films, shorts, een uitgebreid VR-programma, workshops, lezingen en masterclasses van grote namen uit het vak. Kaartjes voor het festival zijn te koop via https://www.eyefilm.nl/ en http://imaginefilmfestival.nl.

Over Imagine Film Festival
Al ruim dertig jaar is Imagine hét festival voor de fantastische film in Nederland. Bij Imagine staat de verbeelding centraal - zij verruimt de blik, ontdekt nieuwe en onbekende werelden en laat ons anders kijken naar onze eigen wereld. De fantastische film is bij uitstek een platform voor gedachte-experimenten en toekomstverkenningen. In een breed en gevarieerd programma stelt Imagine elf dagen lang de volle breedte van de fantastische film centraal. Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het festival gebruikt de kracht van de fantastische film om dit te bereiken. Ga voor meer informatie naar www.imaginefilmfestival.nl.

Over Wes Anderson
Wes Anderson is geboren in Houston, Texas en is bekend van films als Bottle Rocket, Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic with Steve Zissou, The Darjeeling Limited, Fantastic Mr. Fox, Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.