compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Niko favoriete film op Cinekid festival

Niko favoriete film op Cinekid festival

Finse animatiefilm wint publieks- en vakjuryprijs

27-10-2008 De herfstvakantie is voorbij en daarmee is ook het Cinekidfestival afgesloten. Afgelopen weekend werden de prijzen van het publiek en van de vakjury bekendgemaakt. De Finse animatie Niko en de vliegende brigade won beide prijzen.

Delen op facebook

In totaal deden vijftien kinderfilms mee aan het competitieprogramma van Cinekid. Enkele films, waaronder Geen bereik, S.O.S. Kleine zeehond en De drie rovers zijn nog te zien in de Nederlandse filmtheaters. De hoofdprijs van het festival, de Cinekid Leeuw, werd zowel door het publiek als door de vakjury toegekend aan Niko en de vliegende brigade.

De animatiefilm gaat over het rendiertje Niko. Zijn vader is een van de rendieren van de Kerstman. Niko kent zijn vader echter maar nauwelijks, dus besluit hij om hem op te zoeken en ook te leren om te vliegen. De film gaat 17 december in Nederland in première.

De film won tweemaal een bedrag van 15 duizend euro. De prijzen zijn bedoeld als stimulans om nieuwe projecten te realiseren.

Naast de Cinekid Leeuwen werd ook voor het eerst de MovieSquad Junior Award uitgereikt. Een kindervakjury verkoos de Noorse film De tien levens van Titanic de kat tot beste film.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.