compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > NL horrorfilm De Kuthoer komt uit in Engeland

NL horrorfilm De Kuthoer komt uit in Engeland

De Nederlandse absurdistische horrorfilm De Kuthoer met Katja Herbers in de hoofdrol is binnenkort te zien in Groot-Brittannië en Ierland. De film is vanaf 12 maart via de theaters en online te bekijken. Op dit moment zijn de Britse bioscopen nog gesloten.

Katja Herbers in De Kuthoer © Pief Weyman/NL Film

Katja Herbers in De Kuthoer © Pief Weyman/NL Film

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film is aangekocht door distributeur Vertigo Releasing, die onlangs o.a. ook The Assistant (Kitty Green) en Stardust (Gabriel Range) uitbracht. De film is vanaf 12 maart via de theaters en online te bekijken.

In De Kuthoer wordt columniste en auteur Femke (Herbers) elke dag overspoeld met anonieme nare berichten op sociale media en dan besluit ze wraak te nemen op haar 'reaguurders'.

Pim van Collem, CEO van sales agent Dutch Features die de film internationaal vertegenwoordigt: “Het is geweldig om te zien dat deze Nederlandse hit, die internationaal onder de naam The Columnist te zien is, ook buiten onze grenzen zo goed ontvangen wordt. Herbers speelt een glansrol en we zijn enorm trots op dit succes!”

Sabine Brian, producent bij NL Film, de productiemaatschappij achter De Kuthoer: “Het is fantastisch dat de film na een jaar succesvol draaien op festivals en de aankoop in de VS nu ook in de theaters in Groot-Brittannië en Ierland te zien zal zijn. Het internationale succes laat zien dat het actuele onderwerp trollen op social media een universeel probleem is.”

De film is geregisseerd door Ivo van Aart (tv-series Locked Out, Suspicious Minds) en geschreven door Daan Windhorst (tv-series Missie Aarde, Locked Out). De telefilm is geproduceerd door NL Film in co-productie met BNNVARA en is tot stand gekomen met behulp van CoBO. De Kuthoer werd eerder al verkocht aan de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Korea, Spanje en Australië en won onlangs de publieksprijs op het prestigieuze Fantasia International Film Festival in Canada. In Nederland is de film via NPO Start te bekijken.

Dutch Features


Dutch Features Global Entertainment is een van de grootste sales agents en internationale distributeurs in Nederland. Onder leiding van CEO Pim van Collem en met kantoren in Amsterdam en Los Angeles is het bedrijf gespecialiseerd in de internationale marketing en verkoop van high-end thrillers, bekroonde familiefilms en meeslepende dramaseries.

De catalogus van Dutch Features bevat naast Emmy-winnaars #martyisdead, De Regels van Floor, Casper en de Kerstengelen en Rabarber ook hits als Verliefd op Cuba, Smeris, De Belofte van Pisa, Riphagen, Tonio en SpangaS.

Sinds de oprichting in 2012 werkt Dutch Features samen met toonaangevende mediabedrijven over de hele wereld, waaronder Amazon Prime, Netflix, Sony Entertainment Television, ZDF, NDR, Warner Bros, Studio Hamburg Enterprises, Red Bull Media House, Global Screen, Canal +, Endemol Entertainment, Amazon Prime, Betafilm, Kochmedia GmbH, Nimbus Film, ARD Network, Content Media Corp en MHZ Channel USA.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.