compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nominaties beste eindexamenfilm bekendgemaakt

Nominaties beste eindexamenfilm bekendgemaakt

Winnaar wordt gekozen tijden TENT. Academy Awards

9-7-2008 Donderdagavond 17 juli wordt de winnaar van de TENT. Academy Awards '08 gekozen. De TENT. Academy Awards is een jaarlijkse competitie tussen de beste eindexamenvideo's, films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies.

Delen op facebook

De eerste genomineerden zijn bekend. Dit jaar zijn de eindexamenfilms van o.a. Yael Assaf (Gerrit Rietveld Academie), Daphne Rosenthal (Gerrit Rietveld Academie), Erik Klaassen (ArtEz Arnhem), Rick Altena (CABK ArtEz Zwolle), Kay Schuttel (KABK Den Haag), Fieke Jägers (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Edward Cook (Willem de Kooning Academie), Jeff Metz (Willem de Kooning Academie), Roy de Haan (AKV/St. Joost Den Bosch) en Bianca Ansems (AKV/St. Joost Breda) genomineerd.

Op 17 juli worden de genomineerden van 2008 getoond in Filmtheater Cinerama. Tijdens deze avond maakt de jury de winnaar bekend en zal het publiek een stem uitbrengen voor de Publieksprijs '08.

De afgelopen maanden zijn deskundigen uit de wereld van film, beeldende kunst en kunstkritiek benaderd om te scouten voor de TENT. Academy Awards. Zij hebben alle eindexamententoonstellingen van Nederlandse kunstacademies bezocht. De jury bepaalt uiteindelijk op basis van hun kennis van de actualiteit de uiteindelijke winnaar van de TENT. Academy Awards. Daarbij spelen factoren als artistieke authenticiteit, het inhoudelijk concept, oorspronkelijk beeldgebruik en technische vaardigheid een grote rol.

De jury bestaat dit jaar uit Arjon Dunnewind (directeur Impakt Festival), Juliètte Jongma (galeriehouder), Rutger Pontzen (redacteur beeldende kunst van De Volkskrant) en Froukje Tan (filmregisseur). Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs toegekend. Tot nu toe hebben publiek en jury steeds een verschillende keuze gemaakt. Vorig jaar koos de jury Dorien de Wit als winnaar. De film van Mostafa Heravi won de publieksprijs.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.