compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nominaties Hollywood's slechtste bekendgemaakt

Nominaties Hollywood's slechtste bekendgemaakt

Tom Cruise tweemaal genomineerd

31-1-2006 LOS ANGELES - Ieder jaar worden een dag voor de Oscars de Golden Raspberries uitgereikt, de onderscheidingen voor Hollywood's meest opvallende wanprestaties. De conclusie vooraf: 2005 was een goed jaar voor de Razzies.

Delen op facebook

Volgens The Golden Raspberry Award Foundation was het dit jaar een hele prestatie om net als voorgaande jaren een lijst van vijf nominaties in alle categorieën samen te stellen. Dit keer niet vanwege het ontbreken van slechte films, acteurs en actrices, maar juist vanwege het grote aanbod van matige filmproducten in 2005. De organisatie van de Razzies betitelde 2005 zelfs als beste jaar ooit voor de Razzies.

Tom Cruise viel de dubieuze eer ten deel om maar liefst driemaal genomineerd te worden. De acteur werd voor zijn rol in War of the Worlds genomineerd als slechtste acteur naast Will Ferrell (Bewitched), Jamie Kennedy (Son of the Mask), The Rock (Doom) en Rob Schneider (Deuce Bigalow: European Gigolo). Cruise werd vanwege zijn op hol geslagen enthousiasme over zijn vriendin Katie Holmes en voor zijn propaganda voor Scientology ook tweemaal genomineerd als meest ergerniswekkend roddelbladonderwerp.

In deze laatste categorie werd ook Paris Hilton genomineerd, die tevens een nominatie voor slechtste ondersteunende rol kreeg voor haar acteerprestatie in de tienerhorror House of Wax.

Als slechtste actrice werden Jessica Alba (Fantastic Four en Into the Blue), Hilary Duff (Cheaper by the Dozen 2 en The Perfect Man), Jennifer Lopez (Monster-in-Law), Jenny McCarthy (Dirty Love) en Tara Reid (Alone in the Dark) genomineerd.

Volgens de organisatie van de Razzies waren met name de sequels en remakes dit jaar van slechte kwaliteit. Men stelt dat veel van de in 2005 gemaakte films niet slechts ideeën uit vorige films overnamen, maar veel oude concepten overnamen, waardoor originaliteit ontbrak. Hollywood's slechtste films dit jaar volgens de Razzies waren Deuce Bigalow: European Gigolo, Dirty Love, The Dukes of Hazzard, House of Wax en Son of the Mask.

De Razzies worden op 4 maart voor de 26ste keer uitgereikt. De dag erna vindt de Oscaruitreiking plaats.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.