compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Noordelijk Film Festival van start

Noordelijk Film Festival van start

7-11-2002 Vandaag zal weer het Noordelijk Film Festival van start gaan. Deze inmiddels 24ste editie van het festival duurt tot en met 10 november en wordt gehouden in Leeuwarden.

Delen op facebook

Maatschappelijke thema's - geweld, migratie, normen en waarden - komen aan bod. Er draaien films waarbij emoties de pan uit gieren, jonge filmmakers krijgen ruimschoots een kans en er is ruimte gemaakt voor vernieuwende cinema.

Op donderdagavond opent het festival om 20.00 uur met Valentín, de nieuwe film van Alejandro Agresti, een ontroerende, bitterzoete komedie over het leven in Argentinië aan het eind van de jaren zestig, begin jaren '70. De film doet sterk denken aan My Life as a Dog van Lasse Halström. Valentin is deels autobiografisch. Maker Alejandro Argresti (Buenos Aires 1961) putte voor deze film uit zijn jeugdherinneringen. Dat Valentin onlangs de slotfilm was van het Nederlands Film Festival en bovendien het Gouden Kalf voor de beste regie kreeg is niet verwonderlijk. Agresti woont en werkt voor een deel in Nederland.

Het volledige programma tref je zoals gebruikelijk aan in de stadsagenda van Leeuwarden op deze site.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.