compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > November: de must sees van deze filmmaand
Filmoverzicht

November: de must sees van deze filmmaand

Wat zijn de beste films die je moet gaan zien in november? BiosAgenda zet de must sees van deze maand op een rijtje.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Allereerst is daar het zeer indrukwekkende Son of Saul. Een man in Auschwitz wordt gedwongen mee te werken aan het vermoorden van mensen in de gaskamers. Hij vindt een lichaam dat misschien van zijn zoon is en gaat op zoek naar een rabbijn om het lichaam te begraven.

Le tout nouveau testament is totaal iets anders: In deze film bestaat God. Hij is alleen niet zo vredelievend als veel mensen denken en hij woont in België met zijn vrouw en dochter Ea. Wanneer Ea de kwaadaardige fratsen van haar vader tegen de mensheid zat is, besluit ze de sterfdata van de gehele wereldbevolking openbaar te maken. Ze vlucht de wijde wereld in en er zit voor God niets anders op dan haar achterna te gaan.

Ook grappig is Sleeping with Other People: Lainey en Jake ontmaagden elkaar toen ze nog studeerden en komen elkaar weer tegen bij een praatgroep voor seksverslaafden. Ze besluiten een platonische vriendschap aan te gaan om zo elkaar te kunnen helpen met hun probleem. Lainey wordt gespeeld door Alison Brie en Jake wordt gespeeld door Jason Sudeikis

Eg bijzonder is The End of the Tour: Schrijver David Foster Walace wordt vijf dagen lang geïnterviewd door een journalist van Rolling Stone nadat David Foster Wallace zijn boek Infinite Jest heeft uitgebracht. Het interview wordt steeds meer gesprek tussen vrienden, schrijvers en bewonderaars. Het echte interview waar deze film op is gebaseerd vond plaats in 1996. Pas in 2008 werden de tapes van dit interview geopenbaard en uitgegeven in boekvorm door David Lipsky.

Het is eindelijk zover: Met The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 komt er een einde aan de succesvolle filmserie. In het laatste deel van The Hunger Games Katniss gaat definitief de strijd aan met president Snow. De oorlog tussen het Capitool en de overige districten wordt een smerige strijd waarbij Katniss onder meer Peeta probeert te redden.

Dan The Program: Lance Armstrong won zeven maal de Tour de France, een ongekende prestatie. Sportjournalist David Walsh vertrouwt het echter niet en beschuldigt Armstrong van dopinggebruik. De verdenkingen tegen Armstrong stapelen zich op.

Steven Spielberg heeft ook weer een nieuwe film uit: Bridge of Spies. Een advocaat moet tijdens de Koude Oorlog die namens Amerika onderhandelen over het uitwisselen van gevangenen. De Russen hebben echter twee Amerikaanse gevangenen en de Amerikanen hebben één Russische spion. Hoofdrol door Tom Hanks.

Foodies moeten naar Burnt: Topchef Adam Jones is van de beste koks van de wereld maar verloor alles wat hij had opgebouwd aan drank en drugs. In London krijgt hij een nieuwe kans en probeert een derde Michelinster te verdienen. Met Bradley Cooper en Sienna Miller.

We sluiten af met het spannende Solace: Gepensioneerde helderziende John Clancy (Anthony Hopkins) wordt door FBI-agent Joe Merriweather (Jeffrey Dean Morgan) gevraagd mee te werken aan een moordzaak. De moordenaar weet alleen precies hoe Clancy denkt en is de FBI steeds één stap voor.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.