compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oktober: de must sees van deze filmmaand
Maandoverzicht

Oktober: de must sees van deze filmmaand

30-9-2015 : Oktober belooft een mooie filmmaand te worden! Dat is het namelijk ieder jaar. Omdat de herfstvakantie in deze maand plaatsvindt wordt er altijd veel moois uitgebracht. We zetten de negen mooiste films op een rij.

Delen op facebook

Zo is daar J. Kessels, openingsfilm van het Nederlands Film Festival. J. Kessels is een krankzinnige roadtrip van Frans die met zijn favoriete personage J. Kessels afreist naar Hamburg om een vermiste frikadellenhandelaar te zoeken. Hun reis brengt hen naar de donkere kant van de Duitse stad.

Of wat dacht je van The Martian: In The Martian wordt tijdens een gevaarlijke missie op Mars het team van astronaut Mark Whatney verrast door een hevige storm. Het team ontsnapt ternauwernood en denkt dat Mark dood is. Hij is echter nog in leven en moet niet alleen zijn NASA-collega's op aarde zien te bereiken maar ook overleven met zeer beperkte middelen op een barre planeet.

Iets heel anders is The Walk: deze film vertelt het waargebeurde verhaal van koorddanser Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) die in 1974 een koord tussen de Twin Towers wilde belopen.

Ook heel spannend is Sicario, het Spaanse woord voor huurmoordenaar. Een jonge FBI-agente (Emily Blunt) sluit zich aan bij een geheime CIA operatie om een Mexicaans drugskartel op te doeken. De klus dwingt haar om veel verder te gaan dan haar morele en ethische waarden normaal zouden toelaten.

Grappig, maar ook dramatisch is Marguerite. Marguerite zingt graag en vaak. Niemand durft haar te vertellen dat ze vreselijk vals zingt. Marguerite begint steeds meer in haar talent te geloven en ze begint met het organiseren van een concert. Als voorbereiding wordt ze geholpen door een oude, excentrieke operazanger.

Meer zin in een komedie? Ga dan naar Sleeping with Other People. Lainey en Jake ontmaagden elkaar toen ze nog studeerden en komen elkaar weer tegen bij een praatgroep voor seksverslaafden. Ze besluiten een platonische vriendschap aan te gaan om zo elkaar te kunnen helpen met hun probleem. Lainey wordt gespeeld door Alison Brie en Jake wordt gespeeld door Jason Sudeikis

Voor Youth hebben we maar twee dingen te zeggen. Eén: dit is de nieuwe film van de regisseur van La grande bellezza en twee: kijk naar die schitterende trailer! Fred en Mick zijn oude vrienden die in een wellness-resort in de Alpen verblijven. Samen nemen ze met ongezouten mening de levens van anderen door. Mick is regisseur die werkt aan zijn laatste script. Fred is gepensioneerd dirigent die niet meer verlangt naar zijn muziek. Maar er is iemand die er alles voor over heeft om Fred nog eenmaal te zien dirigeren.

We sluiten uiteraard af met Spectre, de nieuwe James Bond. James Bond maakt kennis met Spectre, een duistere misdaadorganisatie met een vreselijk geheim. Ondertussen raakt M verwikkeld in een politiek schandaal. Om achter de geheimen van Spectre te komen moet hij de dochter van een van zijn vijanden beschermen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.