Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Omstreden film 'Swingers' aan buitenland verkocht

Omstreden film 'Swingers' aan buitenland verkocht

11-7-2004 AMSTERDAM - De omstreden Nederlandse film 'Swingers' is ruim een jaar na zijn première alsnog aan het buitenland verkocht. De Duitse distributeur Atlas Film heeft de film aangekocht en brengt de film dit najaar uit in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg.

Ook wordt met een Amerikaanse producent onderhandeld over een engelstalige remake. Dat heeft regisseur Stephan Brenninkmeijer zaterdag gemeld.

Swingers gaat over twee koppels die in een luxueuze villa aan partnerruil doen. De film raakte twee jaar geleden in opspraak toen bioscoopketen Pathé de productie niet wilde vertonen omdat hij te pornografisch zou zijn. Uiteindelijk was de film in Nederland slechts te zien in een handvol arthouse-theaters.

Nadat een Amerikaanse distributeur twee jaar geleden op het filmfestival van Cannes had toegezegd de film uit te willen brengen, belandden de rechten van Swingers bij een adviseur van het Filmfonds. Deze liet het project echter versloffen. De afgelopen maanden heeft producent Rebel Film het heft weer in handen genomen en probeert de film alsnog in het buitenland uit te brengen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.