compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > One Night in Miami op Prime Video

One Night in Miami op Prime Video

De film One Night in Miami over een fictieve ontmoeting tussen de vier zwarte legendes uit de jaren '60: Malcolm X, wereldkampioen zwaargewicht boksen Cassius Clay, zanger Sam Cooke en honkbal-ster Jim Brown komt per direct uit op Amazon Prime Video.

One Night in Miami op Prime Video

One Night in Miami op Prime Video

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op een prachtige avond in 1964, kwamen vier iconen uit de sport, muziek en activisme bij elkaar om één van de grootste veranderingen in de boksgeschiedenis te vieren. Toen underdog Cassius Clay, later Muhammad Ali genoemd, (Eli Goree), zwaargewicht kampioen Sonny Liston versloeg in de Miami Convention Hall, herdacht Clay het evenement met drie van zijn vrienden: Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge).

Gebaseerd op het bekroonde toneelstuk met dezelfde naam, en geregisseerd door Regina King, is One Night In Miami een fictief verhaal geïnspireerd op de historische nacht die deze vier indrukwekkende figuren samen doorbrachten. Hierin wordt ingegaan op de strijd die deze mannen hebben gevoerd en op de vitale rol die zij elk hebben gespeeld in de burgerrechtenbeweging en de culturele omwenteling van de jaren zestig. Hun gesprekken over rassenonrechtvaardigheid, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid klinken na 40 jaar nog steeds door.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.