compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Online zusje voor Nederlandse Film Festival

Online zusje voor Nederlandse Film Festival

Eerste film maandag te zien op noff.nl

6-7-2006 UTRECHT - In september gaat het Nederlands Film Festival (NFF) van start, maar vanaf maandag krijgt de Nederlandse film al een podium op het eerste Nederlands Online Film Festival (NOFF).

Delen op facebook

Directeur van het NFF, Doreen Boonekamp, wil met het internetfestival een extra podium creëren voor Nederlandse films. 'Films zijn veel langer te zien dan normaal. Voor korte films zijn erniet zoveel voertoningsmoglejikheden en op een regulier festival draaien ze misschien een of twee keer. Nu zijn ze maanden te bekijken', aldus Boonekamp in de Telegraaf.

Maandag 10 juli start het NOFF officieel met een ruim aanbod aan ingestuurde films. Een filmpje van acteur Jack Wouterse (bekend van Vet Hard!), opent het festival. In de maanden erna komen wekelijks nieuwe films op de website.

Ruim honderd ingezonden films ontving het festival sinds maart dit jaar. Ertussen zitten amateurfilms, die volgens Boonekamp goed vak kwaliteit zijn. Ook gevestigde namen als Peter Delpeut, Sietske Tjallinga, Kees Hin, Esther Gould en Sjeng Schupp hebben de kans aangegrepen om online hun creatie te tonen.

Vanaf 1 september kan het publiek stemmen op de films. De drie hoogstgenoteerde films strijden tijdens het Nederlands Film Festival, dat 27 september van start gaat, om de NOFF publieksprijs. Een vakjury buigt zich ook over de inzendingen en zal op donderdag 5 oktober bekenmaken wie naar huis gaat met de NOFF Juryprijs en een bedrag van €2500.-


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.