compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 21-10 t/m 27-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ooggetuigen Slag om de Schelde gezocht

Ooggetuigen Slag om de Schelde gezocht

De producenten van de film De Slag Om De Schelde zijn op zoek naar overlevenden en (klein-)kinderen van overlevenden. Ze nodigen hun uit om de opnamen in Zeeland bij te wonen.

Ooggetuigen Slag om de Schelde gezocht

Ooggetuigen Slag om de Schelde gezocht

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ooggetuigen en hun kleinkinderen kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met info@vfonds.nl

De film DE SLAG OM DE SCHELDE vertelt het verhaal over een veldslag die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen om het leven kwamen. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Lisette Mattaar, directeur vfonds: “Beelden en ooggetuigenverklaringen laten als geen ander zien hoe ingrijpend oorlog is. Het vfonds staat voor vrede, vrijheid en veteranenzorg. In het jaar van 75 jaar vrijheid steunen wij financieel vele projecten die bijdragen aan de herinnering van de Tweede Wereldoorlog. We zijn heel trots een bijdrage te kunnen leveren aan het vergeten verhaal van de Slag om de Schelde dat wordt doorverteld aan de jongere generatie van wie de ouders ook vaak de oorlog niet hebben meegemaakt. Voor ooggetuigen die zelf betrokken waren bij de slag en nu op zeer hoge leeftijd zijn, is een bezoek aan de set met hun kleinkind(eren) een unieke kans om hun verhalen en herinneringen op een bijzondere en waardevolle manier over te brengen aan jongeren.”

Alain de Levita, producent van de film: “De dappere, ontroerende en vaak ook ontluisterende verhalen van degenen die deze Slag om de Schelde écht hebben meegemaakt moeten worden doorverteld aan een jongere generatie. Film is bij uitstek het middel om ook hen iets te vertellen over onze geschiedenis en het verhaal van deze ‘Vergeten Slag’ - 75 jaar na dato - alsnog in beeld te brengen. De jonge hoofdrolspelers in deze film moeten met name een jonge generatie laten beleven hoe het was om in een oorlog op te groeien en wat de gevolgen waren van de keuzes die jongeren toen maakten.”

De opnames, onder regie van Matthijs van Heijningen jr., vinden momenteel plaats in Zeeland en duren nog tot medio februari. De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters. Andere rollen zijn voor Tom Felton, Coen Bril, Theo Barklem-Biggs, Scott Reid, Pit Bukowski en Mathijs Scheepers. Paula van der Oest schreef het scenario. Met een budget van €14 miljoen is DE SLAG OM DE SCHELDE de grootste Nederlandse oorlogsfilm van de afgelopen 10 jaar.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.