compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ook Day of the Dead krijgt remake

Ook Day of the Dead krijgt remake

Steve Miller regisseert zombiefilm

13-7-2006 LOS ANGELES - Na de redelijk goed ontvangen remakes Dawn of the Dead en Night of the Living Dead, wordt nu ook het derde deel in een nieuw jasje gestoken.

Delen op facebook

Vorig jaar bracht de meester in het zombiegenre, George A. Romero, zelf een nieuwe zombiefilm uit: Land of the Dead. De film werd matig ontvangen en wordt niet als een echt vervolg op de oorspronkelijke trilogie beschouwd. In 2004 werd de remake van de klassieker Dawn of the Dead (1978) een stuk beter ontvangen. Gezien dit succes kon de remake van het derde deel niet uitblijven.

Jeffrey Reddick, scriptschrijver van de Final Destination-films, heeft het script herschreven. Acteurs Ving Rhames, Mena Suvari, Michael Welch, Annalynne McCord, Start Sands en Nick Cannon hebben toegezegd mee te werken aan de film. Ving Rhames had ook een hoofdrol in de remake Dawn of the Dead, maar Reddick heeft aangegeven dat de film niet als vervolg beschouwd moet worden.

De regie van Day of the Dead is in handen van Steve Miner (Halloween H20: 20 Years Later, Lake Placid). In de film is de wereld overgenomen door de zombies. Een kleine groep overlevenden heeft zich verscholen in een ondergrondse bunker in een poging te overleven. De spanningen onderling lopen echter hoog op.

Day of the Dead komt in 2007 in de bioscopen. Een exacte datum is nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.