Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Ook 'Phileine Zegt Sorry' gaat naar Japan toe

Ook 'Phileine Zegt Sorry' gaat naar Japan toe

20-5-2004 CANNES - De Nederlandse komedie 'Phileine Zegt Sorry' wordt uitgebracht in Japan. Dat heeft een woordvoerder van Fortissimo Films woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf verkocht de productie van regisseur Robert Jan Westdijk op het filmfestival van Cannes aan een Japanse distributeur.

'Phileine' is al de tweede Nederlandse film die deze week door Japan wordt aangekocht. Eerder toonde een Japans bedrijf interesse in de vechtfilm 'Temmink' uit 1998.

Phileine Zegt Sorry komt binnenkort ook uit in Thailand, Portugal en Singapore. De avonturen van de opstandige Nederlandse deerne komen uit in hun oorspronkelijke versie met ondertiteling. De met seks doorspekte film wordt volgens Fortissimo in Azië niet gecensureerd.

Phileine Zegt Sorry is de verfilming van het gelijknamige boek van Ronald Giphart over de obsessieve Phileine en haar vriend Max. De hoofdrollen worden vertolkt door Kim van Kooten, Michiel Huisman, Liz Snoyink en Tara Elders. De film kreeg vier Gouden Kalveren en trok in Nederland meer dan 300.000 bezoekers.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.