compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oorlogswinter bekroond met drie Rembrandt Awards

Oorlogswinter bekroond met drie Rembrandt Awards

Gisteravond is de film Oorlogswinter onderscheiden met drie Rembrandt Awards.

10-3-2009 Het Nederlandse publiek heeft Oorlogswinter tot beste Nederlandse film verkozen. Mamma Mia! kreeg de onderscheiding voor beste buitenlandse film.

Delen op facebook

Maandagavond werden in Amsterdam de Rembrandt Awards uitgereikt. Dit is de enige Nederlandse publieksprijs voor film en dvd. De Nederlandse film Oorlogswinter sleepte drie Rembrandts in de wacht; die voor beste Nederlandse film en voor beste Nederlandse acteur, Martijn Lakemeier en actrice, Melody Klaver.

Willeke van Ammelrooy ontving een ere-Rembrandt voor haar gehele oeuvre. Alles is liefde kreeg de prijs voor beste dvd-release van het jaar. In de categorie buitenland viel Mamma Mia! in de prijzen als beste buitenlandse film. Hoofdrolspeelster Meryl Streep werd door het Nederlands publiek gekozen als beste buitenlandse actrice. De inmiddels overleden Heath Ledger werd verkozen als beste buitenlandse acteur voor zijn rol in The Dark Knight.

De Rembrandt Awards zijn een initiatief van filmjournalist en presentator René Mioch. Via internet kan het Nederlandse publiek ieder jaar stemmen op de genomineerde kandidaten.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.