compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oorlogswinter van Jan Terlouw verfilmd

Oorlogswinter van Jan Terlouw verfilmd

12-6-2003 Er is een tweede verfilming van het jeugdboek 'Oorlogswinter' van Jan Terlouw in de maak. Ditmaal wordt het geen tv-serie, maar een bioscoopfilm. Dat heeft producent Isabella Films bekendgemaakt.

Delen op facebook

De film wordt geregisseerd door Martin Koolhoven, die eerder films als De Grot en Suzy Q maakte. Oorlogswinter vertelt over de ervaring van de 15-jarige jongen Michiel in de hongerwinter van 1944. Voormalig D66-politicus Jan Terlouw schreef het boek in 1971 en baseerde het op zijn eigen ervaringen in de oorlog. De nu 71-jarige Terlouw was 12 jaar toen de hongerwinter uitbrak.

'Oorlogswinter' werd vertaald in zestien talen en beleefde alleen in Nederland al 57 drukken. Het boek werd bekroond met een Gouden Griffel en verscheidene buitenlandse boekenprijzen. Tv-maker Aart Staartjes heeft halverwege de jaren '70 voor de VARA al een tv-serie naar het boek gemaakt. De hoofdrollen werden toen vertolkt door Leontien Ceulemans, André van den Heuvel en Michiel Kerbosch.

Over acteurs voor de film is nog niets bekend. Het filmscript wordt geschreven door scenarist Paul Jan Nelissen, die eerder tekende voor het verhaal van de omstreden film Van God Los. Terlouw zal als adviseur betrokken blijven bij het project.

De opnames zijn voorzien voor de winter van 2004. Het project gaat tussen de 2,5 en 3 miljoen euro kosten. De film moet in 2005 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.