compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 44 29-10 t/m 4-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Openingsavond NFF 2020 met Buladó
Fotoreportage

Openingsavond NFF 2020 met Buladó

De openingsgala het Nederlands Film Festival werd een corona-proof gala: de pers met mondmaskers, iedereen tussen schotjes en de loper op 1,5 meter afstand. Onze fotograaf portretteerde de cast en crew van de openingsfilm, de magisch-realistische vertelling Buladó.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film Buladó, of Vliegende Vissen Verdrinken Niet, is een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao.

Everon Jackson Hooi en Tiara Richards, ArjoFrank Fotografie

Everon Jackson Hooi en Tiara Richards, ArjoFrank FotografieDe elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland.Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.