compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Openingssucces voor Kameleon 2

Openingssucces voor Kameleon 2

Vervolg beter bezocht dan origineel

5-7-2005 Kameleon 2 is het eerste weekend nog beter bezocht dan De Schippers van de Kameleon in 2003. Al meer dan 70.000 mensen hebben dit weekend de Nederlandse familiefilm in de bioscoop gezien.

Delen op facebook

De Schippers van de Kameleon was in 2003 met 750.000 bezoekers de best bezochte Nederlandse film en Kameleon 2 is met deze opening hard op weg diezelfde status voor het jaar 2005 te behalen. Het openingssucces van Kameleon 2, die vorige week in première ging, is enigszins verrassend. De kritieken waren niet enthousiast over de film en het warme weer temperde het bioscoopbezoek enigszins. Toch scoorde Kameleon 2 erg goed en kwam op een derde plaats binnen in de top 20 best bezochte films, achter War of the Worlds en Madagascar.

De Kameleonverfilmingen zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Hotze de Roos. In Kameleon 2 dreigen de bewoners van Lenten de dupe te worden van een op geld beluste aannemer die een snelweg en een villawijk wil aanleggen in het rustieke dorpje. Daarvoor zal ook het huis van Marieke, de beste vriendin van Hielke en Sietse, gesloopt moeten worden. De tweeling probeert hier op verschillende manieren een stokje voor te steken.

Kameleon 2 is een film van Kameleon Producties en coproducent KRO. Bridge Entertainment Group en Independent Films brengen de film uit.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.