compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Ophef over de horrorfilm 'Sint'

Ophef over de horrorfilm 'Sint'

Gaat het om een publiciteitsstunt?

20-10-2010 We spraken met ouderorganisatie 'Ouders & Coo' en distributeur A-film over de ophef die is ontstaan over de film.

Delen op facebook

Ouderorganisatie 'Ouders & Coo' roept ouders op om in november en december niet naar de bioscoop te gaan, zolang de horrorfilm Sint draait. Dit om te voorkomen dat hun kinderen worden blootgesteld aan posters van de enge sint.

We spraken met directeur Werner van Katwijk van ouderorganisatie voor het onderwijs Ouders & Coo over de publiciteit die de film krijgt door alle ophef:

"We hebben de mogelijkheid overwogen dat het om een publiciteitsstunt gaat, maar nemen dat voor lief. We vinden het belangrijk om toch stelling te nemen, want we blijven een organisatie van de ouders."

Er draait op dit moment al een andere film in de bioscoop over sinterklaas, Sinterklaas en het Pakjes Mysterie, die wel geschikt is voor kinderen.

Van Katwijk betreurt dat kinderen Sinterklaas en het Pakjes Mysterie niet kunnen zien als ze in november en december de bioscoop mijden:

"We adviseren ouders om, als ze met hun kinderen naar die sinterklaasfilm willen gaan, van tevoren te bellen naar de desbetreffende bioscoop om te vragen of hun kinderen geconfronteerd zullen worden met posters van de horrorfilm 'Sint'.”

Distributeur van Sint, A-Film, begrijpt alle ophef niet en ontkent dat het gaat om een publiciteitsstunt:

"Er zijn daadwerkelijk klachten binnengekomen. Er is een onderzoek in gang gesteld door de Reclame Code Commissie. Wij wachten dit onderzoek af."

Het onderzoek zal waarschijnlijk volgende week vrijdag afgesloten worden.

Regisseur Dick Maas kan in ieder geval tevreden zijn met alle publiciteit voor zijn nieuwste horrorfilm.

'Sint' is vanaf 11 november te zien in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.