compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Opmerkelijke Britse filmkeuring 'Paddington'

Opmerkelijke Britse filmkeuring 'Paddington'

'Film bevat seksuele hints'

20-11-2014 De kinderfilm 'Paddington' die is gebasseerd op de boeken is onlangs gekeurd voor het samenstellen van de Britse variant van de kijkwijzer. De bevindingen zijn opmerkelijk.

Delen op facebook

De live-action film Paddington heeft een opvallende filmkeuring gekregen. 'Seksuele hints' en 'milde scheldwoorden' heeft de Britse filmkeuring ertoe gebracht dat de kinderfilm alleen door kinderen gezien mag worden onder begeleiding van een volwassene.

Het incident
De scène in kwestie vertoont namelijk een man in vrouwenkleding die flirt met een andere man, en dit wordt geïnterpreteerd als travestie. De filmkeuring dringt ouders erop aan om de keuring serieus te nemen. In werkelijkheid ligt de context van de besproken scène anders, en is het dragen van vrouwenkleding puur toeval en heeft het een komische intentie. Omdat kinderen de doelgroep zijn zou dit echter 'not done' zijn.

Gevoelig onderwerp
Geestelijke vader Michael Bond kan zich moeilijk inbeelden dat er seksualiteit in is verwerkt. Het originele en onschuldige verhaal richt zich namelijk op kinderen als doelgroep. Michael Bond is niet betrokken bij de ontwikkeling van het script voor de film.

Seksualiteit blijft een gevoelig onderwerp in Groot Brittanië in tegenstelling tot geweld bijvoorbeeld. Zo werd er in The Imitation Game ook volgens sommige maar weinig aandacht geschonken aan de homoseksualiteit van Turing.

Turing was de voorvader van de kunstmatige intelligentie en verantwoordelijk voor het kraken van de Enigma code, en kreeg pas in 2009 een postuum eerherstel. In 2013 werden zijn veroordelingen op basis van zijn homoseksualiteit geschrapt.

Ook de Disney-film Frozen lag laatst onder vuur: pastoor Kevin Swanson noemde de film 'het werk van de duivel' en 'zou aanzetten tot homoseksualiteit en bestialiteit'. Kevin Swanson geeft geen exacte aanduiding welke scènes deze boodschap dan zouden moeten bevatten, maar zou over de hele film 'uitgesmeerd' zijn. Volgens een andere blogger, Kathryn Skaggs, zou de songtekst 'Let it Go' het jonge publiek aanmoedigen tot het 'uit de kast komen'.

Paddington is voornamelijk populair in Groot-Britannië. In Nederland wordt het personage 'Beertje Paddington' genoemt. De film zal op 11 februari in première gaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.