compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Opnamen Fortuyn-film Van Gogh begonnen

Opnamen Fortuyn-film Van Gogh begonnen

3-8-2004 DEN HAAG - Regisseur Theo van Gogh is deze week begonnen met de opnamen van '0605', de film die de moord op Pim Fortuyn verbindt met een complot van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) om de politicus het zwijgen op te leggen. Dinsdag werden opnamen gemaakt in Den Haag.

Delen op facebook

De derde draaidag verliep niet bepaald vlekkeloos. In de ochtend had Van Gogh op het nabijgelegen industrieterrein De Binckhorst opnamen willen maken van een scène met hoofdrolspeelster Tara Elders in een lelijke eend. Technische problemen veroorzaakten uren vertraging en gefilmd werd er niet, tot woede van Van Gogh.

De auto met aanhangwagen bleek niet sterk genoeg om het cameraplatform en de filmcrew te dragen. In de late ochtend week de filmploeg uit naar het Haagsche Bos. Elders moest nog snel nieuwe tekst instuderen. In de voormiddag konden er wel opnames worden gemaakt, waardoor geen hele dag verloren ging.

Zondag werd er gefilmd op het Mediapark in Hilversum, waar Fortuyn werd vermoord, en maandag in het centrum van Den Haag. In een later stadium gaan Van Gogh en zijn gevolg ook nog naar Amsterdam, Wageningen en Hapert. Elders en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in de film. Elders speelt een milieuactiviste, Römer een fotograaf die op 6 mei 2002 aanwezig is op het Mediapark waar Fortuyn wordt doodgeschoten. Voor de rol van Fortuyn is geen acteur ingehuurd. Van Gogh maakt gebruik van archiefbeelden van de politicus.

De opnamen van "0605" duren tot half september. De film gaat medio december in première op internet. Iedereen kan dan tegen betaling van enkele euro's de film bekijken op de site van internetaanbieder Tiscali, die de film financiert. Een paar maanden later gaat de film in de bioscopen in roulatie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.