compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnamen NL actiefilm Full Moon in Thailand klaar

Opnamen NL actiefilm Full Moon in Thailand klaar

De filmopnamen van de Nederlandse actiethriller Full Moon zijn afgerond, de allereerste Nederlandse film die in z’n geheel in Thailand is opgenomen. De film - met o.m. Yannick Jozefzoon en Kay Greidanus - wordt begin 2025 in de bioscoop verwacht.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Full Moon gaan vier vrienden van in de dertig nog één keer los tijdens een Thaise vakantie vol seks, drugs en feesten. Als na een wilde ‘Full Moon Party’ het lichaam van een jonge vrouw aanspoelt zijn de vier beste vrienden de hoofdverdachten.Wat een onbezorgde feestvakantie had moeten zijn, verandert al snel in een gruwelijke nachtmerrie… De vier hoofdrollen worden vertolkt door Yannick Jozefzoon (Femi, Santos), Kay Greidanus (Net als in de film (2023), Commandos (2020), Matthijs van de Sande Bakhuyzen ("De stamhouder", "Billy the Kid") en Joep Paddenburg (Tegendraads, Jippie No More).

Yannick Jozefzoon (c) 2024 Fotograaf: Romy Treebusch; Matthijs van de Sande Bakhuyzen (c) 2024 Fotograaf: Romy Treebusch; Joep Paddenburg (c) 2024 Fotograaf: Isabel Sanchez Olid; (c) 2024 The Searcher

Yannick Jozefzoon (c) 2024 Fotograaf: Romy Treebusch; Matthijs van de Sande Bakhuyzen (c) 2024 Fotograaf: Romy Treebusch; Joep Paddenburg (c) 2024 Fotograaf: Isabel Sanchez Olid; (c) 2024 The SearcherBrian De Vore (SpangaS, Misfit: The Series, Costa!! de serie) schreef het scenario. De regie van Full Moon is in handen van David Cocheret (De slet van 6VWO, SpangaS).

David Cocheret, regisseur Full Moon: “Niet alleen de film wordt een spannende actiethriller. Voor de cast en crew was het filmen in Thailand ook een groot avontuur; van het draaien tussen de giftige spinnen en wurgslangen in de jungle, tot het zwemmen in een zee omringd door kwallen. En dat allemaal in een uitdagend klimaat waar de gevoelstemperatuur vaak rond de 40 graden lag.“I have a feeling we’re not in Kansas anymore’’, deze filmquote voelde vaak van toepassing tijdens het draaien van Full Moon. Het was een heel bijzondere ervaring om deze bioscoopfilm te maken met een grotendeels Thaise crew. Hoe verschillend de Nederlandse en Thaise cultuur ook is - op de eerste draaidag werd de set gezegend door een monnik, een must voor de Thaise crew om te kunnen werken - spraken we qua film dezelfde taal. Het was een te gekke ervaring die ik niet had willen missen.”

Full Moon wordt geproduceerd door NL Film en is mede mogelijk gemaakt door de Netherlands Film Production Incentive, Searchers en Prime Video. De film zit nu in de postproductiefase en zal in 2025 in de Nederlandse bioscoop uitgebracht worden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.