compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Opnamen Ocean's Twelve in Amsterdam

Opnamen Ocean's Twelve in Amsterdam

15-9-2003 HOLLYWOOD - De film 'Ocean's Twelve', het vervolg op de internationale hit 'Ocean's Eleven', speelt zich voor een flink deel af in Amsterdam. Dat heeft producent Jerry Weintraub maandag bevestigd. De gemeente Amsterdam weet nog niets van de filmopnames.

Delen op facebook

In maart komen onder anderen George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon en Andy Garcia naar de hoofdstad om een groot aantal scènes van de film op te nemen. Het is de bedoeling dat Ocean's Twelve rond kerst volgend jaar in première gaan.

In Ocean's Twelve draait het, net als in Ocean's Eleven (2003), om een grote groep charmante criminelen die een schijnbaar onmogelijke kraak uitvoert. Ditmaal betreft het drie inbraken in Europa. Rome, Parijs en Amsterdam zijn het doelwit van de bende.

Welke objecten de boeven in de steden gaan buitmaken, kon de woordvoerster van Weintraub nog niet zeggen. Zij ontkent echter stellig dat het om de Nachtwacht gaat, zoals onder meer op internet wordt gesuggereerd.

Het zal voor het eerst in dertig jaar zijn dat een grote Hollywood-film deels in Amsterdam wordt opgenomen. De laatste internationale productie waarvoor grote filmsterren naar de Nederlandse hoofdstad kwamen, was de James-Bondfilm Diamonds Are Forever uit 1971.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.