compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnamen 'Pietje Bell 2' begonnen

Opnamen 'Pietje Bell 2' begonnen

9-4-2003 De opnamen voor de opvolger van de film Pietje Bell zijn al begonnen en duren tot en met juni. Meer dan 840.000 mensen hebben de eerste film over de jeugdheld sinds de première op 15 november vorig jaar bekeken.

Delen op facebook

Volgens de producent, Shooting Star Filmcompany, schreeuwde Pietje Bell al meteen om een opvolger. Deze zal Pietje Bell 2: De jacht op de Tsarenkroon gaan heten. Maria Peters, verantwoordelijk voor scenario en regie, moest bij de samenstelling van de eerste film veel mogelijkheden en ideeën laten liggen.

'Pietje Bell is immers een legende, die voortkomt uit een hele serie boeken van Chris van Abkoude. Uit al die boeken zeefde Peters elementen die samen een aanstekelijk verhaal vormden. Maar de avonturen van Pietje Bell waren eigenlijk nog niet af. Al tijdens het schrijven voor de eerste film ontstonden direct de contouren voor nog een Pietje Bell-film', aldus een woordvoerder.

In 'Pietje Bell 2' komen alle bekende karakters terug, gespeeld door dezelfde acteurs. Nieuwe gezichten zijn die van Eric van den Donk, John Kraaykamp jr. en Fedja van Huet. De première zal plaatsvinden op 18 december 2003.

De eerste film is inmiddels uitgegroeid tot ene van de meest succesvolle Nederlandse speelfilms van de afgelopen jaren. Dit is opmerkelijk, daar de film uitsluitend in matineevoorstellingen te zien is. Pietje Bell draait momenteel nog in 35 bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.