compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 10-1 t/m 16-1
WEB | mobiel
Stan & Ollie
MENU
Home > Filmnieuws > Opnamen voor film in gebouw VN

Opnamen voor film in gebouw VN

30-1-2004 NEW YORK - Regisseur Sydney Pollack heeft van secretaris-generaal Kofi Annan toestemming gekregen om te filmen in het gebouw van de Verenigde Naties (VN) in New York. De opnamen zijn bedoeld voor de film 'The Interpreter'.

Delen op facebook

Volgens de Chileense VN-ambassadeur Munoz, deze maand voorzitter van de Veiligheidsraad, heeft Kofi Annan ingestemd met het verzoek omdat de film 'in lijn is met de waarden van de Verenigde Naties'. Normaalgesproken mag er in het hoofdkwartier van de VN niet gefilmd worden.

Ondersecretaris-generaal Shashi Tharoor van de VN zei dat het, voor zover bekend, de eerste keer is dat de organisatie, inclusief de secretaris-generaal en de voorzitters van de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering, toestaat dat in het gebouw een speelfilm wordt opgenomen. De VN had een verzoek van Alfred Hitchcock om er een deel van North By Northwest uit 1959 op te mogen nemen, afgewezen.

De vijftien leden van de Veiligheidsraad hebben volgens Munoz geen probleem met de film. Inonencio Aras, de Spaanse VN-ambassadeur, wilde zelfs weten hoe hij figurant kon worden.

Nicole Kidman en Sean Penn spelen de hoofdrollen in The Interpreter. Kidman speelt een tolk die achter een plan komt om een Afrikaanse leider te vermoorden terwijl hij de Algemene Vergadering van de VN toespreekt. In de film wordt zij zelf doelwit en helpt ze de moord te voorkomen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.