compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnames 10e speelfilm Van Warmerdam begonnen

Opnames 10e speelfilm Van Warmerdam begonnen

De hoofdrol wordt vertolkt door de Vlaamse acteur Tom Dewispelaere (BORGMAN, SCHNEIDER VS. BAX). De film over een acteur die in een existentiële crisis beland wordt in het voorjaar van 2021 uitgebracht.

Opnames 10e speelfilm Van Warmerdam begonnen

Opnames 10e speelfilm Van Warmerdam begonnen

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Andere rollen zijn onder andere voor Pierre Bokma (’T SCHAEP MET DE 5 POOTEN, TONIO), Hans Kesting (WIPLALA, NIEMAND IN DE STAD), Anniek Pheifer (AANMODDERFAKKER, HET LEVEN IS VURRUKKULLUK) en Jan Bijvoet (BORGMAN, EL ABRAZO DE LA SERPIENTE). Voor de jonge Frieda Barnhard die de rol van dochter Lizzy speelt is het haar speelfilmdebuut. Van Warmerdam blijft trouw aan zijn artistieke team; camera Tom Erisman, production designer Geert Paredis en editor Job ter Burg.

Over de film
Een theatergezelschap werkt toe naar de première. Günter, een acteur, is als kind door een jager gevonden in een Duits bos. Over zijn verleden heeft hij zich nooit iets afgevraagd. Tot hij wordt aangesproken door een zekere Breslauer en hij begint te dromen over zijn moeder. Heimelijk bewerkstelligen de man en zijn kompanen de teloorgang van Günter. Pas dan wordt hij op de hoogte gebracht van zijn ware afkomst. Een afkomst die hij niet had kunnen bevroeden…

Met een budget van 4,2 miljoen euro is Nr. 10 de duurste productie van Alex van Warmerdam tot nu toe. Veel van zijn eerdere werk speelde zich af op één locatie. Zijn nieuwe film wordt opgenomen op tientallen locaties en in studio’s in Nederland en België. Om het laatste gat in de begroting van circa 200.000 euro te dichten start producent Graniet Film, net als bij Borgman, een speciale actie om steun te zoeken bij het publiek.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.