compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnames Casa Coco van start, cast bekend

Opnames Casa Coco van start, cast bekend

In de feelgood bioscoopfilm Casa Coco zal naast Joke Bruijs en Gerard Cox ook Katja Schuurman, Richard Groenendijk, Loes Luca, Frederique Spigt, Oscar Aerts, Tania Kross, Chris Tates, Gijs de Lange en Pamela Teves te zien zijn. De film komt in bioscoop eind 2021.

Joke Bruijs in Casa Coco © 2020 Greenfield Film Productions

Joke Bruijs in Casa Coco © 2020 Greenfield Film Productions

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Casa Coco gaat over een pensionhoudster op Bonaire die na vele jaren haar jeugdliefde, samen met andere Rotterdamse vakantiegangers, mag verwelkomen op het eiland. De opnames van de film vinden momenteel plaats op Bonaire.

Opnames

Tijdens de opnames wordt er strikt aan de richtlijnen en protocollen die in samenspraak met het Nederlands Filmfonds zijn opgesteld gehouden, het COVID-19 AV protocol. Dit protocol wordt branche breed gebruikt en zorgt ervoor dat iedereen in de film en TV veilig kan blijven werken. Iedereen van de cast en de crew is van tevoren getest en ter plekke worden ook testen uitgevoerd, conform het protocol. Op de set is een COVID-manager aanwezig die zorgt dat de regels van het protocol worden nageleefd. Ook zijn er verschillende ‘productieringen’ zodat cast en crew elkaar niet onnodig tegenkomen op de set.

Cast

Joke Bruijs en Gerard Cox vertolken de hoofdrollen in Casa Coco. Joke en Gerard waren in het echte leven ook 10 jaar lang met elkaar getrouwd, dus geliefden spelen in Casa Coco voelt voor hen vertrouwd. Het is ook niet de eerste keer dat zij samen op het witte doek te zien zijn, ze waren namelijk eerder te zien in ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’. Voor de overige castleden hebben de producenten gezocht naar onder andere (Rotterdamse) humor en chemie.

Naast Joke en Gerard zijn ook Katja Schuurman, Richard Groenendijk (De Jopie Parleviet Show), Loes Luca (Huisvrouwen bestaan niet, Mi vida), Pamela Teves (Weerzienwekkend), Frederique Spigt ("Weemoedt"), Gijs de Lange ("Oogappels") Oscar Aerts (Meskina), Chris Tates (Meiden van de Herengracht), Tania Kross (Bon Bini Holland), Bruni Heinke (Goede Tijden Slechte Tijden), Carolien van den Berg (De Spa), Nerah Dundas en Mike Libanon (Kill Switch) te zien in de komedie Casa Coco.

Het verhaal

De Rotterdamse Pleun (Joke Bruijs) runt al jaren een Pension op Bonaire, waarbij ze zich richt op de naar bezinning en rust zoekende gast.

In de praktijk zijn dat voornamelijk Rotterdammers uit haar eigen kennissenkring, die graag onder elkaar willen zijn. Zo ook Pleun’s jeugdliefde Toon (Gerard Cox) die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt en merkt dat onder de Antilliaanse zon de dagen minder grijs zijn.

Pleun heeft Casa Coco opgebouwd tot een schitterend gelegen Pension maar door de toenemende concurrentie loopt haar onderneming na de succesvolle beginjaren minder goed.

Net wanneer Pleun en Toon nader tot elkaar komen, ontdekt Toon dat het voortbestaan van Casa Coco aan een zijden draadje hangt. Lukt het Toon het Pension te redden en zijn jeugdliefde te heroveren?

Makers

De film wordt geproduceerd door Greenfield Film Productions (Huisvrouwen bestaan niet) en Messercola (De Grote Sinterklaasfilm, De Expeditie van Familie Vos). De film wordt geregisseerd door Bob Wilbers (Expeditie Vos, Dokter Tinus) en het scenario is geschreven door Jacqueline Epskamp (Weg van Jou, "Divorce") en bewerkt door Maria Goos (Cloaca, La Famiglia) en Peter Römer (Baantjer, Gooische Vrouwen).

Casa Coco wordt eind 2021 door distributeur WW Entertainment in de bioscoop uitgebracht.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.