compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnames film SHIT HAPPENS met Krabbé, Minis en Maassen

Opnames film SHIT HAPPENS met Krabbé, Minis en Maassen

Een gezin bol angsten, tekortkomingen en getroebleerde onderlinge relaties

14-8-2018 : De opnames voor de film SHIT HAPPENS met Jeroen Krabbé, Hadewych Minis en Theo Maassen beginnen morgen. De film over een autoritaire vader die zijn ziekte voor zijn getroebleerde gezin verzwijgt en komt in net najaar 2019 uit in de bioscoop.

Delen op facebook
Jeroen Krabbé, Hadewych Minis en Theo Maassen © 2018 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

Jeroen Krabbé, Hadewych Minis en Theo Maassen © 2018 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

Regisseur Anna van der Heide start 15 augustus met de opnames van de nieuwe speelfilm SHIT HAPPENS. Hoofdrollen zijn onder andere voor Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen en Jelka van Houten, en het scenario is geschreven door scenariste en actrice Marnie Blok.

Het verhaal

In SHIT HAPPENS moeten alle gezinsleden van de familie Liefhebber hun angsten, tekortkomingen en getroebleerde onderlinge relaties onder ogen zien, wanneer ze geconfronteerd worden met de keuze van hun autoritaire vader om zijn ziekte ruim een jaar voor hen te verzwijgen.


De familie Liefhebber wordt gevormd door "Jeroen Krabbé", "Beppie Melissen", "Hadewych Minis", "Guy Clemens", "Theo Maassen", "Jelka van Houten", "Sanne Hanssen", "Rebecca de Nooijer", "Aiko Beemsterboer", "Angel Vermeulen", "Linde van der Storm" en "Bas Keizer".

De film

De regie is in handen van Anna van der Heide. Zij studeerde in 2003 af aan regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseerde onder meer de films Brammetje Baas (2012) en Meester Kikker (2016), de korte film MAN IN PAK (2012) en de feel good dramaserie VROLIJKE KERST (2014). Voor haar korte film MISSIEPOO16 (2007) ontving ze een Gouden Kalf.

Anna van der Heide over SHIT HAPPENS: “Ik wilde dolgraag een acteursfilm maken over familie. Een film die zware en pijnlijke onderwerpen niet schuwt, maar licht van toon blijft. Humor en relativering is voor mij onontbeerlijk in mijn werk, maar zeker ook in het leven. Deze film is in de eerste plaats een ode aan het zelfherstellend vermogen van de mens: shit happens. Altijd en overal. De vraag is hoe we ermee omgaan…”


Marnie Blok, zowel als actrice en scenarioschrijfster bekend, schreef het scenario: “Liefde en terreur kunnen in een familie naadloos in elkaar overgaan. Deze film gaat over ingesleten rolpatronen, jaloezie en bewondering. Over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, zowel in goede- als in kwade zin. Een film over ongevraagd lief en leed. Levenslang. Shit happens in de beste families. En dat is, denk ik, hoop ik, vrees ik, meedogenloos herkenbaar.”

Eerder schreef Blok oa de scenario’s voor films als Simon and the Oaks (2011), Jackie (2012), De Gelukkige Huisvrouw (2010) en de bekroonde miniserie RAMSES (2014). Samen met Philip Huff schreef ze het scenario voor Niemand in de stad (2018), welke dit jaar het Nederlands Film Festival opent.

SHIT HAPPENS wordt geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films. Zij slaan de handen ineen met BNNVARA en het Belgische Menuetto (de opvolger van oude bekende Menuet, met wie Topkapi eerder negen titels coproduceerde – onder meer Girl en The Broken Circle Breakdown).

De film komt tot stand in het kader van het jaarlijks samenwerkingsproject Telescoop, met steun van
het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO, een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter via Casa Kafka Pictures.

Distributeur September Film brengt de film in het najaar van 2019 uit in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.