compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnames gabber-thriller gestart

Opnames gabber-thriller gestart

Nieuwe film van Jim Taihuttu: Hardcore Never Dies

De opnames voor de nieuwe film van regisseur Jim Taihuttu (De Oost, Wolf, Rabat) Hardcore Never Dies - over de gabber-scene - zijn van start met in de hoofdrollen Joes Brauers, Jim Deddes en Rosa Stil (Scheel). Vanaf 9 november 2023 in de bioscoop.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de jaren negentig ging de Nederlandse muziekstroming 'gabber' mainstream. Vanuit de Rotterdamse underground scene veroverde deze opzwepende dance muziek met 160 stampende beats per minuut de hele wereld.Gabber was uniek Nederlands en was snel meer dan alleen een vertakking van dance-muziek. Het kende een ongepolijst fashionstatement, met kale koppen, bomberjacks, Australian trainingspakken en 'hakken' op je Nike Air Max.

Opnames gabber-thriller gestart

Opnames gabber-thriller gestartVoor filmmaker Jim Taihuttu is de aanstormende muziekscene met zijn nachtenlange raves en XTC-gebruik de perfecte arena voor het rauwe thrillerdrama Hardcore Never Dies, waarin twee broers (gespeeld door Joes Brauers en Jim Deddes) voor hete vuren komen te staan en happy hardcore een illusie blijkt. Hardcore Never Dies gaat op 9 november in première in de Nederlandse bioscoop en is later exclusief te zien op Prime Video.De 17-jarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders hebben andere ideeën. Als hij zich stiekem aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde.
In zijn zoektocht naar inspiratie krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: zijn broer Danny introduceert hem in de opkomende Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer Danny XTC inruilt voor coke en steeds gewelddadiger wordt, verliest Michael steeds verder de controle en worden de broers steeds dieper in de criminele onderwereld gesleurd.

Hardcore Never Dies

is de nieuwe film van regisseur Jim Taihuttu (De Oost, "Wolf", Rabat), met in de hoofdrollen Joes Brauers (Quo vadis, Aida?, Do Not Hesitate), Jim Deddes (De Oost, "Joardy Season") en Rosa Stil ("Scheel").


JIM TAIHUTTU (scenario & regie) maakt sinds 2010 deel uit van de internationaal succesvolle dj-act Yellow Claw. Als twintiger speelde hij zich al in de kijker met het mede door hem opgerichte reclamebureau Habbekrats en videoclips voor Nederlandse rappers. In 2011 draaide hij voor slechts 300.000 euro het gelauwerde Rabat, twee jaar later gevolgd door het bikkelharde misdaad-drama Wolf, dat bekroond werd met maar liefst drie Gouden Kalveren. Het door hem geregisseerde De Oost was de eerste speelfilm over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog en tevens de eerste Nederlandse productie die een internationale release kreeg op Prime Video, het streamingplatform van Amazon Prime. De creatieve duizendpoot is ook een van de medeoprichters van New Amsterdam Film Company.

JOES BRAUERS werd als 11-jarige landelijk bekend als Kruimeltje in de gelijknamige musical, nadat hij de tv-zoektocht Wie wordt Kruimeltje? Won. Hij speelde vervolgens hoofdrollen in onder meer Oorlogsgeheimen en Kappen! En was ook te zien in het Oscar-genomineerde Quo vadis, Aida?. Voor zijn recente hoofdrol in Do Not Hesitate werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf. Joes was ook te zien in Taihuttu’s De Oost, net als JIM DEDDES, met wie Joes in Hardcore Never Dies de hoofdrol speelt. Jim maakte een onuitwisbare indruk met zijn typetje Harco op YouTube in het door hem bedachte kanaal Joardy Film, wat een vervolg kreeg met Joardy Season en ontving een Gouden Kalf-nominatie voor De Oost. Ook was hij te zien in Mocro Maffia. ROSA STIL is een multidisciplinaire kunstenaar die opgroeide in Rotterdam. Ze studeerde af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en maakt in Hardcore Never Dies haar speelfilmdebuut.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.