compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opnames 'Langer Licht' van start

Opnames 'Langer Licht' van start

VPRO en Nederlands Fonds voor de film ondersteunen debuut

24-8-2005 Afgelopen week zijn de opnames van Langer licht gestart, het speelfilmdebuut van David Lammers, geproduceerd door Motel Films in co-productie met de VPRO.

Delen op facebook

Langer licht vertelt het verhaal van de boksschoolhouder Lucien die leeft voor het trainen van zijn jonge leerlingen. Wanneer hij zijn 15-jarige zoon Mitchel tegenover zich vindt, slaat hij door en laat hij alles wat hij nog heeft uit zijn vingers glippen. Hij trekt zich terug en Mitchel blijft in zijn eentje achter. Pas wanneer Lucien in staat is het verdriet over de tragische dood van zijn vrouw en dochter onder ogen te zien, kan hij de draad weer oppakken. Een film over een zomer in Amsterdam Noord.

David Lammers (1972) studeerde in 2001 af aan de NFTVA met de film De Laatste Dag van Alfred Maassen waarmee hij een Gouden Kalf won voor Beste Korte Film. Tevens werd deze film geselecteerd voor The Student Competition op het Film Festival van Cannes. Hierna regisseerde hij nog een aantal korte films, waaronder "Snacken" en "Veere" (winnaar Tiger Cub Award, Rotterdam Film Festival 2005).

Langer licht wordt gemaakt binnen het kader van De Oversteek, een samenwerkingsproject de tussen de VPRO en het Nederlands Fonds voor de Film. Dit project is een vervolg op de eerdere series Route 2000 en No More Heroes, en biedt jonge filmmakers een kans hun talent te ontwikkelen. Andere films binnen dit project zijn: Guernsey (Nanouk Leopold), Diep (Simone van Dusseldorp), en Het Zwijgen (Adri Schrover en André van der Hout). Langer licht zal worden uitgebracht door 1More Film.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.