compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Opus Dei wil disclaimer voor Da Vinci Code

Opus Dei wil disclaimer voor Da Vinci Code

18-4-2006 NEW YORK - In de verwachte verfilming van The Da Vinci Code, de bestseller van Dan Brown, wordt de religieuze groepering afgeschilderd als een op macht beluste sekte. De groep eist nu dat vermeldt wordt dat de film gebaseerd is op fictie.

Delen op facebook

De boeken van Dan Brown staan erom bekend feiten met fictie te mengen. In The Da Vinci Code worden de katholieke kerk en Opus Dei in de schijnwerpers gezet. Na de internationale doorbraak van het boek leidde dit al tot consternatie in het Vaticaan, bij het uitbrengen van de film laat Opus Dei nadrukkelijker van zich horen.

The Da Vinci Code gaat over de opvatting dat Jezus een vrouw zou hebben gehad, Maria Magdalena. dit gegeven zou eeuwenlang achtergehouden en verhuld zijn door de kerk en Opus Dei. De organisatie denkt dat filmbezoekers een verkeerd oordeel zullen vormen over de kerk, terwijl deze wel respect verdient.

Of productiebedrijf Sony Pictures ingaat op het verzoek van Opus Dei is de vraag. In februari gaf men al aan dat The Da Vinci Code geen religieuze film is en dat men er niet op uit is om mensen te kwetsen. De gedoodverfde kaskraker met Tom Hanks in de hoofdrol gaat op 19 mei in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.