compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Oscarbaas tegen 'censuur' in tv-uitzending

Oscarbaas tegen 'censuur' in tv-uitzending

12-2-2004 LOS ANGELES - De baas van de Oscaruitreikingen, Frank Pierson, is tegen plannen om de rechtstreekse uitzending van het Oscargala met 5 seconden te vertragen. Zender ABC wil daarmee onverwachte situaties zoals het borstincident van Janet Jackson, uitsluiten.

Delen op facebook

Volgens de BBC vreest Pierson voor de toekomst, omdat hij de uitzendvertraging beschouwt als een ''vorm van censuur''. Volgens hem gaat het niet direct om staatscontrole, maar het kan volgens hem niet zo zijn dat televisiemaatschappijen zich op deze wijze beperkingen opleggen uit vrees voor mogelijke kritiek van overheid of maatschappij.

De producent van het Oscargala, Joe Roth, heeft alle genomineerden voor de prestigieuze filmprijzen al gezegd dat ze zich een beetje moeten inhouden als ze in beeld komen. Hij verzekerde wel dat winnaars van een Oscar die een politieke uitspraak doen, gewoon in beeld blijven. Vorig jaar trok documentairemaker Michael Moore vanaf het podium nog fel van leer tegen het Irakbeleid van president Bush.

De ontblote borst van Janet, een affaire die al Nipplegate is gaan heten, blijft de Amerikaanse gemoederen bezig houden. De jongste televisieregistratie van de Grammy Awards werd zelfs met 5 minuten vertraging uitgezonden. Volgens The Los Angeles Times van woensdag hebben verscheidene producenten van populaire tv-series alle afleveringen die binnenkort te zien zijn, extra gecontroleerd op mogelijke onzedelijke passages. In enkele gevallen zijn er potentieel aanstootgevende scènes geschrapt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.