Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Paradise Now beleeft wereldwijde release

Paradise Now beleeft wereldwijde release

Film over Palestijnse zelfmoordaanslagen niet zonder controverse

7-6-2005 AMSTERDAM - In februari was de controversiële film Paradise Now voor het eerst te zien op het Berlin International Film Festival. In oktober wordt de film wereldwijd uitgebracht.

De film van De Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad is niet geheel zonder controverse. Tijdens het Berlijnse filmfestival werd geprotesteerd tegen de film, omdat deze een te menselijk beeld zou geven van Palestijnse plegers van zelfmoordaanslagen.
Paradise Now vertelt het verhaal van twee Palestijnse vrienden die van plan zijn een zelfmoordaanslag te plegen in Tel Aviv. Een vriendin probeert ze tevergeefs over te halen de aanslag niet te plegen.
Producent Augustus films maakte maandag bekend dat de film een wereldwijd uitgebracht zal worden. Eind februari werden de filmrechten voor Amerika gekocht door Warner Independent Pictures. In totaal is Paradise Now aan 45 landen verkocht.
Eind september gaat de film in de Amerikaanse bioscopen in première op het filmfestival van New York. De Nederlandse première staat gepland op 20 oktober.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.