compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Paradise Now beste Europese scenario

Paradise Now beste Europese scenario

Nederlandse productie wint EFA

6-12-2005 BERLIJN - Bij de European Film Awards in Berlijn heeft de Nederlands-Palestijnse productie Paradise Now van Hany Abu-Assad de award voor het beste scenario gewonnen.

Delen op facebook

De film vertelt het verhaal van twee Palestijnse vrienden die van plan zijn een zelfmoordaanslag te plegen. Een vriendin probeert ze tevergeefs over te halen de aanslag niet te plegen. Paradise Now werd voor de Europese Awards ingestuurd als Nederlandse film, voor de Oscars begin 2006 doet de film mee als Palestijnse film.

Op het Europese filmfestival werd de Franse film Caché met de meeste prijzen onderscheiden. De film gaat over de literair journalist Georges, die steeds verontrustendere cassettes ontvangt met opnames van zijn gezin zijn gemaakt. Caché won onder meer in de categorie beste film, beste regisseur en beste acteur.

In totaal waren zevenenveertig films genomineerd in verschillende categorieën. De films zijn door zestienhonderd leden bekeken van de European Film Acadamy, die een groot deel van de filmindustrie vertegenwoordigen. De European Film Award is een prestigieuze prijs in de filmwereld en wordt door sommigen gezien als de Europese Oscar.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.