compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Park omgebouwd tot bioscoop
Eye witness report

Park omgebouwd tot bioscoop

5-10-2018 BiosAgenda.nl was voor de tweede maal in korte tijd op bezoek in Venray, ditmaal in verband met het evenement 'Night Vision'. Voor één hele avond en nacht werd het kunstpark Odapark omgetoverd tot een buitenlucht bioscoop met meerdere schermen.

Delen op facebook
Still uit documentaire Tegenpolen © 2018 Tanja Nabben

Still uit documentaire Tegenpolen © 2018 Tanja Nabben

Buitenluchtbioscopen worden in de zomermaanden steeds populairder Nederland, maar in Venray hebben ze toch iets nieuws bedacht. In het vermaarde Odapark werden er door een twintigtal kunstenaars — die met video bezig zijn — allerlei installaties neergezet waarmee het publiek verrast werd.Van zonsondergang tot zonsopkomst van 24 op 25 augustus 2018, werd het concept Bring Your Own Beamer, bedacht door internetkunstenaar Rafaël Rozendaal, uitgerold. Allerlei vormen van projecties —zoals video-installaties, games, video-mapping, VJ-sets, Kinect-installaties en diashows — openbaarden zich aan het publiek door een wandeling in het park, annex bos. Deelnemers van Bring Your Own Beamer waren onder meer Rob 'Regentag' Benders, Hester van Tongerlo, Linda Lenssen en Sanne Aben.


Het bekende centrum voor hedendaagse kunst Odapaviljoen, midden in het park, was ook open met de tentoonstelling 'Weil ich ein Mädchen bin'. In het Theehuis werden van een tiental Limburgse filmmakers films en documentaires vertoond, zoals van Laurens Lenssen, Tanja Nabben, Nina de Vroome, Ruud Lenssen, Hester van Tongerlo. Er was ook de wereldpremière van "I, captain Yoo" van de Portugese kunstenaar en filmmaker Paulo Duarte Filipe, een portret over de Koreaanse hyperrealistische schilder Yoo Choong Yeul.

Jaarlijks
Het is nog niet definitief afgesproken, maar gezien het succes van de avond lijkt dit evenement een jaarlijkse traditie te gaan worden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.