compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Pathé De Kuip best bezochte bioscoop

Pathé De Kuip best bezochte bioscoop

Harry Potter 4 meestbezochte film

4-1-2006 ROTTERDAM - Voor het derde achtereenvolgende jaar is Pathé De Kuip de best bezochte bioscoop van Nederland. In 2005 trok het Rotterdamse theater ruim 1,1 miljoen bezoekers.

Delen op facebook

Theatermanager Rafe Aarents over de redenen van het aanhoudende succes: 'Pathé De Kuip is de beste plek voor filmfanaten. We doen vaak iets extra's bij nieuwe releases. Zo stonden bij de première van Mr. and Mrs. Smith de auto's uit de film bij de hoofdentree en onlangs stond in het echt De Griezelbus geparkeerd voor de bioscoop.'

Ook 2006 is de Rotterdamse bioscoop goed begonnen. De eerste dagen van het jaar is voor het eerst in Nederland Munich, de nieuwe film van Steven Spielberg, in Pathé de Kuip te zien.

Bestbezochte films bij de Rotterdamse bioscoop waren respectievelijk Harry Potter and the Goblet of Fire met 40.000 bezoekers, War of the Worlds met 38.000 bezoekers en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith met 34.000 bezoekers.

"Harry Potter 4" was de meest succesvolle film van 2005 in Nederland. De film staat momenteel nog hoog genoteerd, maar bracht in het openingsweekend bijna twee miljoen euro op. Het was daarmee de op twee na succesvolste film qua opening. De eerste twee Harry Potter-films staan bovenaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.