compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Pathé en Kinepolis breiden uit

Pathé en Kinepolis breiden uit

Pathé neemt de elf bioscopen van Euroscoop in België en Nederland over, vijf van deze bioscopen zijn in Nederland gevestigd. Pathé groeit nu uit tot 32 locaties. Kinepolis groeit door haar laatste aankoop naar 18.

Pathé en Kinepolis breiden uit

Pathé en Kinepolis breiden uit

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het gaat over de bestaande bioscopen in Schiedam, Tilburg en Maastricht. Op 25 november wordt er een bioscoop in Amsterdam-Noord geopend, halverwege 2020 opent Pathé ook in Den-Haag een bioscoop. Pathé beschikt nu over 241 zalen en dat zijn 46.724 stoelen. Pathé had eerst 212 zalen en 40.425, het is een erg nuttige aankoop om het bioscoopmerk te vergoten.

De aankoop ligt in lijn met de groeistrategie van Pathé voor een langer termijn. Door deze aankoop vergoot het haar positie in België en blijft het nog steeds het grootste bioscoopmerk van Nederland.

Maar niet alleen Pathé neemt over ook Kinepolis. Kinepolis neemt namelijk Arcaplex in Spijkenisse over. Arcaplex heeft 951 zitplaatsen en er kwamen vorig jaar zo'n 200.000 duizend bezoekers. Het bedrijf Kinepolis heeft nu zijn achttiende bioscoop in Nederland geopend. Kinepolis kwam pas in 2014 op de markt in Nederland en heeft nu 130 zalen en ruim 22.000 duizend zitplaatsen. Pathé en Kinepolis zijn ware concurrenten van elkaar.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.