compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Pathé voert bioscoopverbod in

Pathé voert bioscoopverbod in

28-1-2004 AMSTERDAM - De bioscopen van Pathé in Amsterdam leggen vanaf 1 februari een verbod op aan jongeren die zich misdragen. Hiermee wil Pathé de overlast tegengaan, zo maakte ze woensdag bekend. Het bioscoopverbod krijgt de steun van politie, justitie en de gemeente Amsterdam.

Delen op facebook

De Pathé-bioscopen in de hoofdstad krijgen de laatste tijd vaker te maken met groepen jongeren die stennis trappen. Een jaar geleden zette één van de Pathé-bioscopen in het centrum een groep van tachtig mensen op straat omdat ze zich misdroegen.

''We hebben vooral problemen met veelplegers'', aldus regiomanager D. Staines van Pathé Theaters. ''Dat ligt voor ons op een onacceptabel niveau.'' Veelplegers zorgen voor onrust tijdens de film, zoals bellen, schreeuwen en roken. Alle vier Pathé-bioscopen in Amsterdam krijgen volgens Staines regelmatig te maken met deze lastige gevallen.

Bij de deur van de bioscopen hangen de huisregels waaraan een bezoeker zich moet houden. Bij overtreding van de regels kan de bioscoopmanager de onruststoker tijdelijk de toegang ontzeggen. Hoe lang een verbod geldt, hangt af van de ernst van de overtreding. De verwachting is dat het verbod een preventieve werking zal hebben. Dit is ook het geval bij het zwembadverbod, dat de Amsterdamse zwembaden in 2002 instelden. Burgemeester Cohen van Amsterdam, die zeer tevreden is over het initiatief van Pathé, hoopt dat meer bioscopen zich aansluiten bij het zogeheten bioscoopprotocol.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.